jueves, 24 de octubre de 2013

Montcada es mobilitza per mostrar el seu dol

Un centenar de veïns de Montcada i Reixac han fet una ruta pel poble mostrant el seu dol


Un centenar d'habitants de Montcada i Reixac s'han mobilitzat avui fent una manifestació silenciosa amb l’objectiu d’expressar el dol vers el nadó de dos mesos i mig que va morir ara fa una setmana a l'Ambulatori del poble.  

Els veïns del municipi seguint les instruccions de La Federació d’Associacions de Veïns de Montcada, i aprofitant que avui fa una setmana de la mort del nadó, suposadament per una parada cardíaca, han decidit fer una manifestació silenciosa per expressar el seu dol i les seves queixes davant el servei sanitari i d’urgències de Montcada. La ruta anava des del barri de Can Sant Joan, on resideix la família del nadó,  fins a l’ambulatori on va morir.

La ruta s’ha iniciat a les 18:30 a la plaça del Bosc de Can Sant Joan.  Amb les llums dels carrers apagades , l’únic resplendor de les espelmes que portaven els caminants i un silenci absolut han caminat durant una hora fins arribar a la plaça de l’ambulatori on els esperaven encara més veïns amb cartells i rams de flors.

Tot Montcada ha quedat força tocat amb el que va passar ara fa una setmana. Cal destacar també que la Plataforma Contra les Retallades ha utilitzat la mort del nadó per reivindicar les seves queixes,  anunciant que la nena no va ser ben atesa a causa de les retallades en el servei d’urgències que va patir  ara fa un parell d’anys.
 
Conseqüències de la mort
Arran de la mort del nadó, els pares han decidit denunciat al CAP de Montcada al·legant una omissió en el deure de socors. El jutge de Cerdanyola ha obert una investigació per tal de concretar les condicions en les que el servei sanitari va tractar al nadó, i si realment s’hi va produir una negligència.  
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario