Escriptura en Premsa



Antoni Bassas mostra la seva cara més polifacètica davant els estudiants de periodisme.

El periodista català, Antoni Bassas, va presidir l’acte inaugural del nou curs per als alumnes de periodisme de la UAB.

Antoni Bassas presidint l'acte d'inaguració del curs 2013-2014 a l'Aula Magna de la Facultat de Comunicació de la UAB
 Antoni Bassas, reconegut periodista català, va ser el convidat d’honor a presidir l’acte inaugural del curs 2013-2014 per als alumnes de Periodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona. L’acte es va celebrar el passat dilluns 7 d’octubre a l’aula Magna de la facultat de Ciències de la Comunicació. Bassas, però, no va presidir l’acte tot sol, el van acompanyar en aquesta ocasió el degà de la facultat, en Josep Maria Català, i el rector de la Universitat, Ferran Sánchez Bifarré.
Bassas va iniciar el seu discurs d’una manera ben peculiar, captant des del minut zero l’atenció de tots els joves que omplien la sala. Ni mes ni menys, va iniciar-se fent un agraïment públic a tots aquells alumnes que li havien escrit un twitt moments abans de començar l’acte.
El polifacètic periodista català va adoptar un to més formal quan va voler conscienciar als seus oients dels valors fonamentals que hauria de tenir un bon periodista en l’actualitat. Declarant com a essencial el valor del periodista dins la societat.“El periodista és una mirada que captura, una mirada que té veu”, aquest "periodista", segons el propi Bassas, té com a objectiu donar veu a aquells que no la tenen, arribant així a una conclusió que va citar de Kapucinski, periodista polac, que feia entendre que “ Ni el títol universitari, ni el medi on treballem ens fa periodistes, sinó que és la gent que et reconeix com a tal és qui et fa”. Un bon periodista,segons el seu criteri, ha de ser reconegut molt més enllà que per un títol de paper.
Detalls més personals
Tota la tirada de consells que Bassas  va donar, van estar íntimament lligats amb declaracions de la seva experiència professional on entre d’altres va relatar curiositats sobre la manera de viure dels nord-americans, fet que ell va observar de ben a prop durant els quatre anys que va estar de corresponsal a Washington.
Entre mig d’aquestes declaracions, l’actual editor de l’ARA va expressar el seu gran desig d’inculcar els valors de la honestedat i de la sinceritat als joves periodistes,  per tal de poder defensar-se respetuosament de totes les acusacions a les que avui s’exposa un periodista. Declarant com a resultat que tots els professionals de la llengua havien de ser capaços d’enraonar per arribar a conclusions contundents.
El guanyador del Premi Ondas, va acabar la seva lliçó motivant els estudiants a no rendir-se mai i a superar les dificultats; però sobretot va anunciar la gran motivació que havien de tenir per a que els hi passessin coses i a ser per damunt de tot bones persones.
L’acte va finalitzar amb un torn de preguntes per tal de resoldre alguns dubtes per part de l’alumnat i unes breus paraules del rector de la universitat, en les quals va qualificar al propi Bassas d’autèntic mestre del periodisme.

No hay comentarios:

Publicar un comentario