domingo, 27 de octubre de 2013

 Esgotades les entrades per anar a veure l'última obra musical del grup de teatre la Salle

El grup de teatre la Salle Montcada va estrenar ahir la seva darrere obra musical inspirada en l'obra Mamma Mia

El grup de teatre La Salle va estrenar ahir la seva última obra musical titulada  "Mi sueño es..", aquest nou repte del grup de teatre local es basa en el reconegut musical de Mamma Mia.  

Ahir per la nit el teatre de l'escola la Salle Montcada es va omplir fins a esgotar les entrades per veure l'estrena de l'obra. La petita companyia està molt orgullosa de la seva nova producció i de l'èxit que aquesta ha tingut entre la població. Fins i tot, les entrades per veure l'obra durant el més de novembre ja están gairebé exhaurides.

Més de 30 persones formen el cos de la petita companyia local de teatre, la majoria són alumnes o ex-alumnes del col·legi la Salle. La companyia té un recorregut llarg dins del món del teatre musical i ja són més d'una dotzena d'obres en 20 anys les que ha dut a sobre del petit escenari escolar.  

L'obra "Mi sueño es.." es representarà cada cap de setmana fins l'1 de desembre. De tota manera, la companyia assegura que segons l'èxit que vagi adquirint l'obra, aquesta es podria allargar fins a les festes de Nadal.
 


jueves, 24 de octubre de 2013

Montcada es mobilitza per mostrar el seu dol

Un centenar de veïns de Montcada i Reixac han fet una ruta pel poble mostrant el seu dol


Un centenar d'habitants de Montcada i Reixac s'han mobilitzat avui fent una manifestació silenciosa amb l’objectiu d’expressar el dol vers el nadó de dos mesos i mig que va morir ara fa una setmana a l'Ambulatori del poble.  

Els veïns del municipi seguint les instruccions de La Federació d’Associacions de Veïns de Montcada, i aprofitant que avui fa una setmana de la mort del nadó, suposadament per una parada cardíaca, han decidit fer una manifestació silenciosa per expressar el seu dol i les seves queixes davant el servei sanitari i d’urgències de Montcada. La ruta anava des del barri de Can Sant Joan, on resideix la família del nadó,  fins a l’ambulatori on va morir.

La ruta s’ha iniciat a les 18:30 a la plaça del Bosc de Can Sant Joan.  Amb les llums dels carrers apagades , l’únic resplendor de les espelmes que portaven els caminants i un silenci absolut han caminat durant una hora fins arribar a la plaça de l’ambulatori on els esperaven encara més veïns amb cartells i rams de flors.

Tot Montcada ha quedat força tocat amb el que va passar ara fa una setmana. Cal destacar també que la Plataforma Contra les Retallades ha utilitzat la mort del nadó per reivindicar les seves queixes,  anunciant que la nena no va ser ben atesa a causa de les retallades en el servei d’urgències que va patir  ara fa un parell d’anys.
 
Conseqüències de la mort
Arran de la mort del nadó, els pares han decidit denunciat al CAP de Montcada al·legant una omissió en el deure de socors. El jutge de Cerdanyola ha obert una investigació per tal de concretar les condicions en les que el servei sanitari va tractar al nadó, i si realment s’hi va produir una negligència.  
 

martes, 15 de octubre de 2013

Presentació del Montcada Activa

Hola, el meu nom és Míriam de Saint-Germain i sóc estudiant de primer curs de periodisme a la UAB. 
Aquest blog és part d'un projecte proposat per l'assignatura Escriptura en Premsa, en el qual cada estudiant ha de fer un seguiment sobre un tema en concret i escriure sobre aquest com a mínim un parell de cops a la setmana. Aquest projecte té com a objectiu  implicar als alumnes des de primer moment en la pell d'un periodista.
En aquest cas concret tractaré sobre temes ben diversos, tots però, amb un punt en comú: Montcada i Reixac, la petita ciutat on visc. 
Així doncs, en aquest blog analitzaré i faré el seguiment de diversos esdeveniments que passin a Montcada, des de temes més aviat culturals (exposicions,estrena d'obres teatrals etc.), fins a temes relacionats amb la política, l'economia o la societat.
A més, dins del blog es troba inclosa una pestanya destinada a la publicació d'activitats relacionades amb l'assignatura en qüestió.
Espero que us agradi i que d'aquesta manera pogueu conéixer una mica més la ciutat on visc, espero les vostres visites!